×
Afzuigkap

Afzuigkappen: minder geur, meer design

Een afzuigkap is onontbeerlijk voor de ventilatie in je keuken maar bestaat nu ook in puur design. Keuze genoeg volgens jouw behoeftes!

5 soorten adembenemende afzuigkappen


Dampkappen bestaan in alle maten en vormen, om helemaal te passen in je perfecte keuken:

  • Ingebouwd: onder een hoge kast met een kleine aanzuigcapaciteit, perfect voor beperkte ruimtes
  • Telescopisch: onder vorm van een ingebouwde lade die de ventilatie activeert in open toestand. Ze zijn discreet met een gemiddelde kracht
  • Plafond: compact, stil en onzichtbaar 
  • Afzuiggroep: volledig geïntegreerd, onopmerkelijk en krachtig
  • Muur of centraal: in eilandversie of als schoorsteen. Deze dampkappen zijn doeltreffend, goed zichtbaar en combineren afzuigcapaciteit en design! Inox, aluminium, wit, zwart of zelfs transparant… Je onontbeerlijke dampkap wordt al snel de hoeksteen van je keuken!  


Hercirculatie of externe afvoer: welk afzuigsysteem?


De dampkappen met externe afvoer sturen de lucht naar buiten en hebben dus een externe uitgang nodig. Daarom wordt er in appartementen vaak een model met hercirculatie geïnstalleerd. Deze dampkappen beschikken over een systeem die de gezuiverde lucht terug naar de keuken stuurt, zonder vet en zonder geuren. Deze dampkappen zijn minder krachtig en evacueren geen vochtigheid. Maar ze hebben het voordeel dat ze overal kunnen geplaatst worden, ook boven een kookeiland!

Goed nieuws voor je decoratie, alle dampkappen zijn immers beschikbaar in een grote keuze aan elegant, klassiek of erg gedurfd design!

De details die alles veranderen!


Om in alle rust te kunnen koken kies je voor een dampkap die uitgerust is met kwaliteitsvolle verlichting zoals gloeilampen, ledmodules, krachtige halogeenspots of spaarlampen.

De hoogte van je dampkap speelt ook een belangrijke rol! Neem het risico niet dat de afzuigcapaciteit daalt. Plaats je dampkap idealiter 65 cm boven de vitrokeramische of inductiekookplaat en 75 cm boven een gasvuur.

Ventilatie in de keuken: welke kracht voor mijn dampkap?

Opgelet voor de kracht van je dampkap! Een onaangepaste kracht kan zorgen voor een te hoog energieverbruik of een gebrek aan doeltreffendheid.

In de praktijk geldt dat hoe groter je keuken is, hoe krachtiger je dampkap moet zijn. Voor 10 m² zijn 300 m³/uur in afvoermodus en 40% meer in hercirculatiemodus voldoende.

Klanten over èggo

Eggo heeft ons aan een fantastisch mooie keuken geholpen. Binnen anderhalf uur stapten we de winkel uit. Goed gezet, mooie materialen en ook de service (kastdeur vervangen na constatering kleine beschadiging) was uitmuntend.

P. Baijings

03 oktober 2019

Mooie keukens, prima service!

Anthony

25 september 2019

Uitstekende service, we hebben samen een mooie keuken uitgezocht!

Robin

10 september 2019